Volgens het American Petroleum Institute zijn de voorraden aan ruwe olie vorige week met 3,20 miljoen gedaald, wat veel meer is dan de daling met 1,90 miljoen vaten waar op was gerekend.

De olieprijs daalde met bijna 5 dollar per vat in de eerste twee weken van de week, dit vanwege de bezorgdheid van de markt dat de vraag naar olie trager dan verwacht gaat herstellen.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 68,30 dollar, of 25 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie gisteren bijna 2 dollar goedkoper.

Vandaag maakt het Amerikaans Energy Department haar voorraadcijfers bekend en die willen nogal eens afwijken van die door het American Petroleum Institute worden aangekondigd.

Volgens het American Petroleum Institute zijn de voorraden aan ruwe olie vorige week met 3,20 miljoen gedaald, wat veel meer is dan de daling met 1,90 miljoen vaten waar op was gerekend. De olieprijs daalde met bijna 5 dollar per vat in de eerste twee weken van de week, dit vanwege de bezorgdheid van de markt dat de vraag naar olie trager dan verwacht gaat herstellen. Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in Singapore in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 68,30 dollar, of 25 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd een vat ruwe olie gisteren bijna 2 dollar goedkoper. Vandaag maakt het Amerikaans Energy Department haar voorraadcijfers bekend en die willen nogal eens afwijken van die door het American Petroleum Institute worden aangekondigd.