Die voorraden aan benzine liggen nu op het hoogste niveau voor minstens 20 jaar. Dat is op zich een vreemde evolutie, want de Verenigde Staten staan aan de vooravond van het reisseizoen.

Voorafgaand aan dat seizoen trekt traditioneel de vraag naar benzine aan. Voor de evolutie van de olieprijs zullen uiteraard de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli belangrijk worden. Die staan voor morgen vrijdag geprogrammeerd.

Ben Westmore, Minerals and Energy Economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het fundamentele plaatje voor de olieprijs gezond blijft en dat een verdere stijging mogelijk is.

Vanmorgen kostte een vat crude in Singapore in ieder geval nog altijd meer dan 82 dollar. Brent kost nu iets minder dan 82 dollar.

Die voorraden aan benzine liggen nu op het hoogste niveau voor minstens 20 jaar. Dat is op zich een vreemde evolutie, want de Verenigde Staten staan aan de vooravond van het reisseizoen. Voorafgaand aan dat seizoen trekt traditioneel de vraag naar benzine aan. Voor de evolutie van de olieprijs zullen uiteraard de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juli belangrijk worden. Die staan voor morgen vrijdag geprogrammeerd. Ben Westmore, Minerals and Energy Economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het fundamentele plaatje voor de olieprijs gezond blijft en dat een verdere stijging mogelijk is. Vanmorgen kostte een vat crude in Singapore in ieder geval nog altijd meer dan 82 dollar. Brent kost nu iets minder dan 82 dollar.