Een rentedaling zou immers meer dan welkom zijn voor de haperende industriële groei maar dreigt niet alleen de vastgoedmarkt in een fundamenteel onevenwicht te brengen maar ook de voedselinflatie verder aan te wakkeren.

Deze problemen zijn echter oplosbaar maar vereisen tijdige maatregelen. Net zoals bij de ontaarding van de Eurozone-crisis in augustus 2011, overigens.

De maatregelen drongen zich toen op maar werden omwille van interne Europese politieke tegenstellingen pas eind november uitgevoerd.

De Chinese overheid wordt echter minder gehinderd door dergelijke politieke obstakels zodat een meer doortastende houding kan worden verwacht. Maar het blijft afwachten, natuurlijk.

Een rentedaling zou immers meer dan welkom zijn voor de haperende industriële groei maar dreigt niet alleen de vastgoedmarkt in een fundamenteel onevenwicht te brengen maar ook de voedselinflatie verder aan te wakkeren. Deze problemen zijn echter oplosbaar maar vereisen tijdige maatregelen. Net zoals bij de ontaarding van de Eurozone-crisis in augustus 2011, overigens. De maatregelen drongen zich toen op maar werden omwille van interne Europese politieke tegenstellingen pas eind november uitgevoerd. De Chinese overheid wordt echter minder gehinderd door dergelijke politieke obstakels zodat een meer doortastende houding kan worden verwacht. Maar het blijft afwachten, natuurlijk.