Mogelijk zal dat in de loop van het vierde kwartaal gebeuren. Kendall gaat er vanuit dat de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar opnieuw aan snelheid zal winnen, met als gevolg dat de reële rentevoeten opnieuw zullen aantrekken. Daardoor kan het goud er een geduchte concurrent bij krijgen.

Wanneer de rente opnieuw stijgt tot 3% of zelfs daarboven, zullen de beleggers snel de voorkeur geven aan vastrentende waarden in plaats van aan goud. In het televisieprogramma "Futures Now" waarschuwde Kendall dat de behoefte aan een veilige vluchthaven in een beter economisch scenario zal wegvallen en dat zal nefast zijn voor het goud.

Mogelijk zal dat in de loop van het vierde kwartaal gebeuren. Kendall gaat er vanuit dat de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar opnieuw aan snelheid zal winnen, met als gevolg dat de reële rentevoeten opnieuw zullen aantrekken. Daardoor kan het goud er een geduchte concurrent bij krijgen. Wanneer de rente opnieuw stijgt tot 3% of zelfs daarboven, zullen de beleggers snel de voorkeur geven aan vastrentende waarden in plaats van aan goud. In het televisieprogramma "Futures Now" waarschuwde Kendall dat de behoefte aan een veilige vluchthaven in een beter economisch scenario zal wegvallen en dat zal nefast zijn voor het goud.