Eén van de grote risico's die beleggers momenteel lopen is dat ze lage rentevoeten als vanzelfsprekend zijn gaan ervaren. Er zijn inderdaad momenteel geen factoren die wijzen in de richting van een forse stijging van de rente, noch in de VS noch in Europa, maar de situatie kan razendsnel veranderen.

Wie zijn portefeuille niet heeft ingedekt tegen een stijging van de rentevoeten, kan in geval van een onverwachte stijging forse verliezen lijden.

Met name de obligatiekoersen zijn bijzonder kwetsbaar voor een stijging van de rente, waarbij vooral Duitse en Amerikaanse obligaties gevaar lopen.

Eén van de grote risico's die beleggers momenteel lopen is dat ze lage rentevoeten als vanzelfsprekend zijn gaan ervaren. Er zijn inderdaad momenteel geen factoren die wijzen in de richting van een forse stijging van de rente, noch in de VS noch in Europa, maar de situatie kan razendsnel veranderen. Wie zijn portefeuille niet heeft ingedekt tegen een stijging van de rentevoeten, kan in geval van een onverwachte stijging forse verliezen lijden. Met name de obligatiekoersen zijn bijzonder kwetsbaar voor een stijging van de rente, waarbij vooral Duitse en Amerikaanse obligaties gevaar lopen.