De beurskoersen in een aantal groeimarkten hebben serieuze klappen gekregen. De beurs van Istanboel spant natuurlijk de kroon, sinds 22 mei zijn de koersen daar met ongeveer een kwart gedaald. Uiteraard kan de Turkse beurs verzachtende omstandigheden inroepen.

De binnenlandse onrust heeft uiteraard niets te maken met de gebeurtenissen aan het rentefront. Maar ook andere groeimarkten hebben klappen gekregen die niet zo veel afwijken van wat Istanboel moest doorstaan.

De Filippijnse en de Thaise beursindices hebben sinds 22 mei elk ongeveer 17% verloren, op de Indische beurs bedraagt het verlies ruim 11%.

De beurskoersen in een aantal groeimarkten hebben serieuze klappen gekregen. De beurs van Istanboel spant natuurlijk de kroon, sinds 22 mei zijn de koersen daar met ongeveer een kwart gedaald. Uiteraard kan de Turkse beurs verzachtende omstandigheden inroepen. De binnenlandse onrust heeft uiteraard niets te maken met de gebeurtenissen aan het rentefront. Maar ook andere groeimarkten hebben klappen gekregen die niet zo veel afwijken van wat Istanboel moest doorstaan. De Filippijnse en de Thaise beursindices hebben sinds 22 mei elk ongeveer 17% verloren, op de Indische beurs bedraagt het verlies ruim 11%.