Op de valutamarkten blijft de euro verstevigen, de kaap van 1,33 dollar komt langzaam maar zeker in het vizier. Anderzijds moet de goudprijs weer terrein prijsgeven.

Ondertussen blijft de rente aantrekken en we kijken volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas misschien wel naar een lange termijn zeer belangrijke bodem.

Dit hoeft niet noodzakelijk een negatieve impact te hebben op de aandelenmarkten. Iedereen weet dat een hoge(re) rente meestal slecht nieuws is voor de aandelenmarkten.

Als er immers op een relatief veilige manier een stevige rente kan worden behaald in vastrentend papier dan is de drang om naar risicokapitaal te gaan doorgaans kleiner.

Momenteel mogen we volgens Gijsels echter niet vergeten dat de rente momenteel op historisch zeer laag niveau staat en dat een kleine of zelfs grote stijging niet onmiddellijk een grote concurrentie voor de aandelenmarkten moet betekenen.

Op de valutamarkten blijft de euro verstevigen, de kaap van 1,33 dollar komt langzaam maar zeker in het vizier. Anderzijds moet de goudprijs weer terrein prijsgeven. Ondertussen blijft de rente aantrekken en we kijken volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas misschien wel naar een lange termijn zeer belangrijke bodem. Dit hoeft niet noodzakelijk een negatieve impact te hebben op de aandelenmarkten. Iedereen weet dat een hoge(re) rente meestal slecht nieuws is voor de aandelenmarkten. Als er immers op een relatief veilige manier een stevige rente kan worden behaald in vastrentend papier dan is de drang om naar risicokapitaal te gaan doorgaans kleiner. Momenteel mogen we volgens Gijsels echter niet vergeten dat de rente momenteel op historisch zeer laag niveau staat en dat een kleine of zelfs grote stijging niet onmiddellijk een grote concurrentie voor de aandelenmarkten moet betekenen.