Uit de meest recent gepubliceerde rapporten blijkt dat de huizenmarkt in de Verenigde Staten in herstel blijft, vooral in die regio's die het hardst werden getroffen door de prijscorrectie. Sommige beleggers hebben deze hard getroffen markten ontdekt en proberen er koopjes te doen.

Het herstel van de vastgoedmarkt wordt echter afgeremd door de stijging van de rentevoeten. Voorlopig is het nog wat vroeg om te panikeren, maar een verdere stijging van de rente kan de prijsstijging van de huizenprijzen toch duidelijk afremmen.

Platina voor het eerst sinds mei weer boven 1500 dollar

Platina en palladium werden vorige week met een prijsstijging van respectievelijk 5,3 en 7,7 procent volgens Royal Bank of Scotland opnieuw fors duurder. Platina overschreed voor het eerst sinds begin mei de grens van 1.500 dollar/troy ounce.

De escalatie van de sociale onrust bij de Zuid-Afrikaanse Marikana platinamijn blijft de gemoederen verhitten. Volgens uitbater Lonmin zijn slechts 13 procent van de stakers terug aan het werk.

De groep begroot de impact op de productie op 2.500 troy ounce per stakingsdag. Intussen ging ongeveer 70.000 troy ounce verloren.

Uit de meest recent gepubliceerde rapporten blijkt dat de huizenmarkt in de Verenigde Staten in herstel blijft, vooral in die regio's die het hardst werden getroffen door de prijscorrectie. Sommige beleggers hebben deze hard getroffen markten ontdekt en proberen er koopjes te doen. Het herstel van de vastgoedmarkt wordt echter afgeremd door de stijging van de rentevoeten. Voorlopig is het nog wat vroeg om te panikeren, maar een verdere stijging van de rente kan de prijsstijging van de huizenprijzen toch duidelijk afremmen.Platina voor het eerst sinds mei weer boven 1500 dollar Platina en palladium werden vorige week met een prijsstijging van respectievelijk 5,3 en 7,7 procent volgens Royal Bank of Scotland opnieuw fors duurder. Platina overschreed voor het eerst sinds begin mei de grens van 1.500 dollar/troy ounce. De escalatie van de sociale onrust bij de Zuid-Afrikaanse Marikana platinamijn blijft de gemoederen verhitten. Volgens uitbater Lonmin zijn slechts 13 procent van de stakers terug aan het werk. De groep begroot de impact op de productie op 2.500 troy ounce per stakingsdag. Intussen ging ongeveer 70.000 troy ounce verloren.