MacNeil Curry, head of global technical strategy bij Bank of America Merrill Lynch, is van mening dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie de kaap van 3% zal overschrijden. Het effect op de beurskoersen van zo'n rentestijging mag niet onderschat worden.

Het duurder worden van het geld betekent dat bedrijven meer rente zullen moeten betalen op kredieten die ze opnemen, waardoor de resultaten onder druk kunnen komen te staan. Lagere resultaten zouden automatisch tot lagere beurskoersen moeten leiden.

MacNeil Curry, head of global technical strategy bij Bank of America Merrill Lynch, is van mening dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie de kaap van 3% zal overschrijden. Het effect op de beurskoersen van zo'n rentestijging mag niet onderschat worden. Het duurder worden van het geld betekent dat bedrijven meer rente zullen moeten betalen op kredieten die ze opnemen, waardoor de resultaten onder druk kunnen komen te staan. Lagere resultaten zouden automatisch tot lagere beurskoersen moeten leiden.