De Investment Company Institute voerde een berekening uit op basis van de Barclays Capital U.S. Aggregate Bond Index en kwam tot de conclusie dat een stijging van de rente met 1% de Amerikaanse bedrijven ongeveer 200 miljard dollar aan verliezen kan kosten.

De vergelijking gebeurde op basis van wat er gebeurde tijdens de drie vorige periodes dat de Amerikaanse centrale bank haar rentevoeten verhoogde. Volgens Barclays zien de obligatieportefeuilles momenteel vooral kwetsbaar voor een onverwachte krachtige stijging van de obligatierente.

De Investment Company Institute voerde een berekening uit op basis van de Barclays Capital U.S. Aggregate Bond Index en kwam tot de conclusie dat een stijging van de rente met 1% de Amerikaanse bedrijven ongeveer 200 miljard dollar aan verliezen kan kosten. De vergelijking gebeurde op basis van wat er gebeurde tijdens de drie vorige periodes dat de Amerikaanse centrale bank haar rentevoeten verhoogde. Volgens Barclays zien de obligatieportefeuilles momenteel vooral kwetsbaar voor een onverwachte krachtige stijging van de obligatierente.