Een stijgende rente kan uiteindelijk gevaar opleveren voor het financieel systeem, zodat de hoogst mogelijke waakzaamheid is geboden. Van doorslaggevend belang kan de manier zijn waarom de centrale banken met de buitenwereld blijven communiceren.

De kans is volgens de Bank for International Settlements relatief klein dat de rente in een mum van tijd zal doorstijgen tot 3%. Toch wordt verwezen naar 1994, toen de obligatierendementen in minder dan een jaar met 2% stegen. In obligatietermen komt dit naar op een aardverschuiving.

Een stijgende rente kan uiteindelijk gevaar opleveren voor het financieel systeem, zodat de hoogst mogelijke waakzaamheid is geboden. Van doorslaggevend belang kan de manier zijn waarom de centrale banken met de buitenwereld blijven communiceren. De kans is volgens de Bank for International Settlements relatief klein dat de rente in een mum van tijd zal doorstijgen tot 3%. Toch wordt verwezen naar 1994, toen de obligatierendementen in minder dan een jaar met 2% stegen. In obligatietermen komt dit naar op een aardverschuiving.