Stephen Cecchetti, head of the monetary and economic department van de BIS, waarschuwt dat de stijgende rente een steeds groter risico inhoudt. De koersen van de staatsobligaties zullen namelijk onder druk blijven staan en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor het monetair systeem.

Zowel banken als particulieren en bedrijven zullen verliezen lijden op de staatsobligaties in portefeuille. Het is daarom van het grootste belang dat de rente niet te snel en niet te ver stijgt, zoniet kunnen er ongevallen gebeuren. De situatie moet in ieder geval op de voet worden gevolgd.

Stephen Cecchetti, head of the monetary and economic department van de BIS, waarschuwt dat de stijgende rente een steeds groter risico inhoudt. De koersen van de staatsobligaties zullen namelijk onder druk blijven staan en dat zal niet zonder gevolgen blijven voor het monetair systeem. Zowel banken als particulieren en bedrijven zullen verliezen lijden op de staatsobligaties in portefeuille. Het is daarom van het grootste belang dat de rente niet te snel en niet te ver stijgt, zoniet kunnen er ongevallen gebeuren. De situatie moet in ieder geval op de voet worden gevolgd.