En voor banken is het ook gunstig. Want als transformatoren van geld koopt men goedkoop kort geld in (deposito's en spaarrekeningen) en verkoopt men lang geld in de vorm van kredieten en obligaties. Kort geld zal de komende jaren nog niet heel hard omhoog gaan.

Dat lang geld nu wel stijgt vergroot de marge van de banken en dus de winstgevendheid. Het is dan ook niet vreemd dat de financiële aandelen het in de afgelopen maand uitstekend hebben gedaan.

De index voor de financiële waarden steeg in mei met 7%. En dat is voor het eerst in vier jaar dat in mei er zoveel vraag was naar financiële aandelen.

De sector is een van de belangrijkste trekkers van het jaar en is dit jaar met 22% gestegen. Echter zal het zo doorgaan is de allesoverheersende vraag.

De forse daling van vrijdag is een waarschuwing. Nu valt zoals vaker gemeld een reactie nooit uit te sluiten maar de basis is nog altijd goed.

De economische cijfers die de afgelopen week uitkwamen duiden op een economische groei.

Met twee derde van het kwartaal erop zullen de meesten economen hun groeiverwachtingen verhogen.

Natuurlijk zal het sentiment de komende week worden bepaald door de werkloosheidcijfers.

En voor banken is het ook gunstig. Want als transformatoren van geld koopt men goedkoop kort geld in (deposito's en spaarrekeningen) en verkoopt men lang geld in de vorm van kredieten en obligaties. Kort geld zal de komende jaren nog niet heel hard omhoog gaan. Dat lang geld nu wel stijgt vergroot de marge van de banken en dus de winstgevendheid. Het is dan ook niet vreemd dat de financiële aandelen het in de afgelopen maand uitstekend hebben gedaan. De index voor de financiële waarden steeg in mei met 7%. En dat is voor het eerst in vier jaar dat in mei er zoveel vraag was naar financiële aandelen. De sector is een van de belangrijkste trekkers van het jaar en is dit jaar met 22% gestegen. Echter zal het zo doorgaan is de allesoverheersende vraag. De forse daling van vrijdag is een waarschuwing. Nu valt zoals vaker gemeld een reactie nooit uit te sluiten maar de basis is nog altijd goed. De economische cijfers die de afgelopen week uitkwamen duiden op een economische groei. Met twee derde van het kwartaal erop zullen de meesten economen hun groeiverwachtingen verhogen. Natuurlijk zal het sentiment de komende week worden bepaald door de werkloosheidcijfers.