Hogere verkoopprijzen voor palmolie zijn de voornaamste oorzaak voor de stijging van de bedrijfsresultaten voor IAS41-bewerkingen met 22.0%.

De eenheidskostprijzen in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea dalen, door hogere volumes en een devaluatie van de lokale munten tegenover de USD.

Het resultaat voor IAS41, aandeel van de groep, bedraagt KUSD 28 138, een stijging met 63,9% tegenover het vorige jaar.

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten na belastingen bedraagt KUSD 33 936 en werd voor bijna 2/3 gebruikt voor de gestage uitbouw van de plantageactiviteiten in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea.

Rekening houdend met de gunstige productievooruitzichten en de reeds gerealiseerde verkopen van de producten, en ondanks de recente daling van de prijs van palmolie verwacht het bedrijf resultaten die voor 2014 hoger zullen liggen dan deze behaald in 2013.

Hogere verkoopprijzen voor palmolie zijn de voornaamste oorzaak voor de stijging van de bedrijfsresultaten voor IAS41-bewerkingen met 22.0%. De eenheidskostprijzen in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea dalen, door hogere volumes en een devaluatie van de lokale munten tegenover de USD. Het resultaat voor IAS41, aandeel van de groep, bedraagt KUSD 28 138, een stijging met 63,9% tegenover het vorige jaar. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten na belastingen bedraagt KUSD 33 936 en werd voor bijna 2/3 gebruikt voor de gestage uitbouw van de plantageactiviteiten in Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Rekening houdend met de gunstige productievooruitzichten en de reeds gerealiseerde verkopen van de producten, en ondanks de recente daling van de prijs van palmolie verwacht het bedrijf resultaten die voor 2014 hoger zullen liggen dan deze behaald in 2013.