Aan die situatie dreigt echter een einde te komen, de trend naar hogere lonen in China bedreigen de winstmarges van de bedrijven. Die trend zal zich dit jaar onverminderd verder zetten.

Credit Suisse Group AG verwacht dat alle 31 Chinese provincies en regio's hun minimumlonen voor het tweede jaar op rij gaan verhogen. Die ingreep is nodig om de koopkracht van de bevolking te beschermen tegen het duurder worden van voedsel.

De hogere lonen zijn ook in de bedrijfswereld voelbaar. Geconfronteerd met hogere arbeidskosten hebben sommige bedrijven al een deel van hun productie naar buurlanden als Vietnam overgebracht.

Aan die situatie dreigt echter een einde te komen, de trend naar hogere lonen in China bedreigen de winstmarges van de bedrijven. Die trend zal zich dit jaar onverminderd verder zetten. Credit Suisse Group AG verwacht dat alle 31 Chinese provincies en regio's hun minimumlonen voor het tweede jaar op rij gaan verhogen. Die ingreep is nodig om de koopkracht van de bevolking te beschermen tegen het duurder worden van voedsel. De hogere lonen zijn ook in de bedrijfswereld voelbaar. Geconfronteerd met hogere arbeidskosten hebben sommige bedrijven al een deel van hun productie naar buurlanden als Vietnam overgebracht.