Maar de Portugese overheid heeft woensdagochtend 1,25 miljard euro kunnen ophalen via de uitgifte van langlopend staatspapier.

De veiling gold als een cruciale test voor het vertrouwen in het Zuid-Europese land, nu het afgelopen weekend geruchten opdoken dat Portugal onder Franse en Duitse druk stond om een beroep te doen op het Europese reddingsfonds.

Zo blijft volgens Leleux de Europese schuldencrisis zijn invloed op de markten uitoefenen maar structureel lijkt dit probleem niet te zijn. Want de trend van de Europese beurzen blijft opwaarts gericht.

Opmerkelijk, want de langetermijnrente gaat in alle landen van de eurozone (ook de kernlanden !) fors de hoogte in. En stijgende langetermijnrentevoeten zijn toch een serieuze tegenwind voor een verdere opmars van de beurzen, aldus Leleux.

Maar de Portugese overheid heeft woensdagochtend 1,25 miljard euro kunnen ophalen via de uitgifte van langlopend staatspapier. De veiling gold als een cruciale test voor het vertrouwen in het Zuid-Europese land, nu het afgelopen weekend geruchten opdoken dat Portugal onder Franse en Duitse druk stond om een beroep te doen op het Europese reddingsfonds. Zo blijft volgens Leleux de Europese schuldencrisis zijn invloed op de markten uitoefenen maar structureel lijkt dit probleem niet te zijn. Want de trend van de Europese beurzen blijft opwaarts gericht. Opmerkelijk, want de langetermijnrente gaat in alle landen van de eurozone (ook de kernlanden !) fors de hoogte in. En stijgende langetermijnrentevoeten zijn toch een serieuze tegenwind voor een verdere opmars van de beurzen, aldus Leleux.