De hoge werkloosheidsgraad, in de Verenigde Staten bedraagt die nog steeds 7,90% terwijl er slechts onder 6,30% inflatiegevaar dreigt, weegt duidelijk op de lonen. Harris verwacht daar geen verandering in, ook in 2013 zullen de lonen laag blijven.

Bovendien is er geen sprake meer van geïmporteerde inflatie in de vorm van een stijging van de grondstoffenprijzen zoals dat in 2011 het geval was.

De voedings- en energiecomponenten van de inflatie zwakken af en zullen dus niet dezelfde impetus geven als in 2011 het geval was.

De hoge werkloosheidsgraad, in de Verenigde Staten bedraagt die nog steeds 7,90% terwijl er slechts onder 6,30% inflatiegevaar dreigt, weegt duidelijk op de lonen. Harris verwacht daar geen verandering in, ook in 2013 zullen de lonen laag blijven. Bovendien is er geen sprake meer van geïmporteerde inflatie in de vorm van een stijging van de grondstoffenprijzen zoals dat in 2011 het geval was. De voedings- en energiecomponenten van de inflatie zwakken af en zullen dus niet dezelfde impetus geven als in 2011 het geval was.