Bovendien zal het ook makkelijker zijn om geld op te nemen met een huis als onderpand. Dat dit niet zonder gevaar is, werd overduidelijk aangetoond tijdens de subprimecrisis van enkele jaren geleden. Maar er is nog een ander gevaar verbonden aan stijgende vastgoedprijzen en dat gevaar wordt vaak onderschat.

Een opwaartse trend op de vastgoedmarkt heeft ook tot gevolg dat de rente aantrekt. Wanneer de Amerikaanse centrale bank hoopt op een stijging van de woningprijzen om de economie weer op het juiste spoor te krijgen, mikt ze waarschijnlijk op het verkeerde paard.

Bovendien zal het ook makkelijker zijn om geld op te nemen met een huis als onderpand. Dat dit niet zonder gevaar is, werd overduidelijk aangetoond tijdens de subprimecrisis van enkele jaren geleden. Maar er is nog een ander gevaar verbonden aan stijgende vastgoedprijzen en dat gevaar wordt vaak onderschat. Een opwaartse trend op de vastgoedmarkt heeft ook tot gevolg dat de rente aantrekt. Wanneer de Amerikaanse centrale bank hoopt op een stijging van de woningprijzen om de economie weer op het juiste spoor te krijgen, mikt ze waarschijnlijk op het verkeerde paard.