Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz waarschuwde klaar en duidelijk dat ook de eurozone met recessiegevaar wordt geconfronteerd en dit ondanks het feit dat de Duitse economie momenteel sterk op dreef is.

Stiglitz is van mening dat het ronduit dwaas is om te gaan snijden in de overheidsuitgaven, alleen om het plaatje wat betreft het begrotingsdeficiet er beter te laten uitzien.

David Schnautz, fixed-income strateeg bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat het recessiescenario verantwoordelijk is voor het sterk momentum in de obligatiekoersen. De stijging van de obligatiekoersen lijkt door niets of niemand af remmen.

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz waarschuwde klaar en duidelijk dat ook de eurozone met recessiegevaar wordt geconfronteerd en dit ondanks het feit dat de Duitse economie momenteel sterk op dreef is. Stiglitz is van mening dat het ronduit dwaas is om te gaan snijden in de overheidsuitgaven, alleen om het plaatje wat betreft het begrotingsdeficiet er beter te laten uitzien. David Schnautz, fixed-income strateeg bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat het recessiescenario verantwoordelijk is voor het sterk momentum in de obligatiekoersen. De stijging van de obligatiekoersen lijkt door niets of niemand af remmen.