Voorlopig lijkt het taperen, zoals het afbouwen van de steunmaatregelen wordt genoemd, vrij vlot te verlopen, van veel hindernissen is tot dusver nog geen sprake geweest. Stan Druckenmiller, de bekende hedge fund manager, vreest echter dat dit niet zo zal blijven.

De stieren zullen weggejaagd worden wanneer QE eindigt, aldus Druckenmiller. De beurs van Wall Street zal dan in een berenmarkt belanden die lang en pijnlijk zal zijn. De gevolgen van meer dan vijf jaar van het voeren van een ruime monetaire politiek zullen dan uitgezweet moeten worden.

Voorlopig lijkt het taperen, zoals het afbouwen van de steunmaatregelen wordt genoemd, vrij vlot te verlopen, van veel hindernissen is tot dusver nog geen sprake geweest. Stan Druckenmiller, de bekende hedge fund manager, vreest echter dat dit niet zo zal blijven. De stieren zullen weggejaagd worden wanneer QE eindigt, aldus Druckenmiller. De beurs van Wall Street zal dan in een berenmarkt belanden die lang en pijnlijk zal zijn. De gevolgen van meer dan vijf jaar van het voeren van een ruime monetaire politiek zullen dan uitgezweet moeten worden.