Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een sterke start in 2013, op basis van het goed gevulde orderboek eind 2012.

In de eerste jaarhelft kende de divisie Weaving Machines wereldwijd een aanhoudend hoge vraag naar Picanol-weefmachines, waarbij de groep sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen.

Ook de divisie Industries kende een sterke eerste jaarhelft, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor andere klanten.

De groep sluit de eerste jaarhelft van 2013 af met een nettowinst van 42,4 miljoen euro in vergelijking met 25,4 miljoen euro over dezelfde periode in 2012.

Op basis van de huidige marktsituatie verwacht de Picanol Group om in de tweede jaarhelft van 2013 een lichte omzetstijging te realiseren in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012.

Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een sterke start in 2013, op basis van het goed gevulde orderboek eind 2012. In de eerste jaarhelft kende de divisie Weaving Machines wereldwijd een aanhoudend hoge vraag naar Picanol-weefmachines, waarbij de groep sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. Ook de divisie Industries kende een sterke eerste jaarhelft, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor andere klanten. De groep sluit de eerste jaarhelft van 2013 af met een nettowinst van 42,4 miljoen euro in vergelijking met 25,4 miljoen euro over dezelfde periode in 2012. Op basis van de huidige marktsituatie verwacht de Picanol Group om in de tweede jaarhelft van 2013 een lichte omzetstijging te realiseren in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012.