Deze daling volgt op een recordaantal transacties in het eerste kwartaal, voor een bedrag van 1,17 biljoen dollar, toen de spanningen met betrekking tot de Europese schuldencrisis wegebden en de bedrijven geld leenden aan rentevoeten die nog nooit zo laag waren geweest.

Bedrijven beschikken over grote hoeveelheden cash

Heel wat ondernemingen beschikken over een enorme hoeveelheid cash voor de normale bedrijfsvoering, en deze die het op de markt moesten halen hebben dat al gedaan.

De verhouding tussen cash en het totale vermogen van de ondernemingen in de Standard & Poor's 500-index bleef staan op ongeveer 10% na een piek van 10,3% in september. De ratio steeg van 5,6% in april 2007.

De nettoschuld daalde eind maart tot 2,2 keer de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie. Dat cijfer bedroeg 5,1 keer zoveel voor de val van Lehman Brothers in september 2008.

De premie die beleggers eisen om te beleggen in Europese investment-grade bedrijfsobligaties is met 138 basispunten gestegen.

Sinds het begin van het jaar hebben investment-grade obligaties, met een rating tussen AAA en A, echter een gemiddelde return van bijna 5%.

Deze daling volgt op een recordaantal transacties in het eerste kwartaal, voor een bedrag van 1,17 biljoen dollar, toen de spanningen met betrekking tot de Europese schuldencrisis wegebden en de bedrijven geld leenden aan rentevoeten die nog nooit zo laag waren geweest.Bedrijven beschikken over grote hoeveelheden cash Heel wat ondernemingen beschikken over een enorme hoeveelheid cash voor de normale bedrijfsvoering, en deze die het op de markt moesten halen hebben dat al gedaan. De verhouding tussen cash en het totale vermogen van de ondernemingen in de Standard & Poor's 500-index bleef staan op ongeveer 10% na een piek van 10,3% in september. De ratio steeg van 5,6% in april 2007. De nettoschuld daalde eind maart tot 2,2 keer de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie. Dat cijfer bedroeg 5,1 keer zoveel voor de val van Lehman Brothers in september 2008. De premie die beleggers eisen om te beleggen in Europese investment-grade bedrijfsobligaties is met 138 basispunten gestegen. Sinds het begin van het jaar hebben investment-grade obligaties, met een rating tussen AAA en A, echter een gemiddelde return van bijna 5%.