Dit heeft onder andere geresulteerd in een onderwaardering van zo'n 35% ten opzichte van Amerikaanse aandelen, die in de portefeuilles van institutionele beleggers inmiddels de grootste overwogen positie in 10 jaar tijd innemen.

Nu ook Europa uit het dal klimt, en de eurozone voor het eerst na zes kwartalen weer groeit, lijkt het tij te keren voor Europese aandelen.

Beleggers hebben het systeemrisico voor de eurozone naar de achtergrond geschoven, terwijl aanhoudend soepel monetair beleid, een verminderde bezuinigingsdrift en de groeiversnelling van de wereldeconomie stevige steunpilaren zijn onder het herstel van de Europese economie.

De tijd lijkt kortom aangebroken dat beleggers hun zoektocht verschuiven van yield naar value in de markt. Dit is in de eerste plaats in het voordeel van aandelen.

Een niveau daaronder lijken de regio's en sectoren die de afgelopen jaren tot de ondergeschoven kindjes van de markten behoorden toe aan een comeback. Revenge of the nerds!

Dit heeft onder andere geresulteerd in een onderwaardering van zo'n 35% ten opzichte van Amerikaanse aandelen, die in de portefeuilles van institutionele beleggers inmiddels de grootste overwogen positie in 10 jaar tijd innemen. Nu ook Europa uit het dal klimt, en de eurozone voor het eerst na zes kwartalen weer groeit, lijkt het tij te keren voor Europese aandelen. Beleggers hebben het systeemrisico voor de eurozone naar de achtergrond geschoven, terwijl aanhoudend soepel monetair beleid, een verminderde bezuinigingsdrift en de groeiversnelling van de wereldeconomie stevige steunpilaren zijn onder het herstel van de Europese economie. De tijd lijkt kortom aangebroken dat beleggers hun zoektocht verschuiven van yield naar value in de markt. Dit is in de eerste plaats in het voordeel van aandelen. Een niveau daaronder lijken de regio's en sectoren die de afgelopen jaren tot de ondergeschoven kindjes van de markten behoorden toe aan een comeback. Revenge of the nerds!