Ook de buitenlandse beurzen reageerden enthousiast op het taperen door de FED. Door daar nu mee te beginnen heeft de afscheidnemende FED-voorzitter op korte termijn een aantal risico's weggenomen die boven de markt hingen. Bovendien was er sprake van een sterke communicatie.

Daarmee maakte Ben Bernanke zijn fout van afgelopen zomer goed. Hij nam volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas met één hand enkele van de stimuli weg, maar gaf met de andere hand deze terug in de vorm van de belofte dat de rente nog langer laag zal blijven dan de markt had verwacht. Gijsels gelooft dat de rally op de beurzen nog altijd vaart heeft.

Ook de buitenlandse beurzen reageerden enthousiast op het taperen door de FED. Door daar nu mee te beginnen heeft de afscheidnemende FED-voorzitter op korte termijn een aantal risico's weggenomen die boven de markt hingen. Bovendien was er sprake van een sterke communicatie. Daarmee maakte Ben Bernanke zijn fout van afgelopen zomer goed. Hij nam volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas met één hand enkele van de stimuli weg, maar gaf met de andere hand deze terug in de vorm van de belofte dat de rente nog langer laag zal blijven dan de markt had verwacht. Gijsels gelooft dat de rally op de beurzen nog altijd vaart heeft.