Jim Simons is een legende in de wereld van de hedge funds, meer bepaald als uitvinder van wat bekend staat als quant trading. Daarnaast is hij ook oprichter van Renaissance Technologies.

Dit beleggingsfonds leverde vanaf de oprichting in 1988 een gemiddeld rendement van 45% op. In de Verenigde Staten wordt Simons ook wel eens 'the best trader on the planet' genoemd.

Volgens Simons zitten er momenteel heel wat beren in de markt en dat kan alleen maar als een positief signaal worden beschouwd. Alle omstandigheden houden de koersen goed stand en dat kan de voorbode van een sterke rally worden.

Toch zijn er een aantal factoren die remmend kunnen werken, meer bepaald de zwakke vastgoedmarkt en het uitblijven van de consumentenbestedingen. Het betreft echter slechts tijdelijke obstakels die uiteindelijk overwonnen zullen worden.

Jim Simons is een legende in de wereld van de hedge funds, meer bepaald als uitvinder van wat bekend staat als quant trading. Daarnaast is hij ook oprichter van Renaissance Technologies. Dit beleggingsfonds leverde vanaf de oprichting in 1988 een gemiddeld rendement van 45% op. In de Verenigde Staten wordt Simons ook wel eens 'the best trader on the planet' genoemd. Volgens Simons zitten er momenteel heel wat beren in de markt en dat kan alleen maar als een positief signaal worden beschouwd. Alle omstandigheden houden de koersen goed stand en dat kan de voorbode van een sterke rally worden. Toch zijn er een aantal factoren die remmend kunnen werken, meer bepaald de zwakke vastgoedmarkt en het uitblijven van de consumentenbestedingen. Het betreft echter slechts tijdelijke obstakels die uiteindelijk overwonnen zullen worden.