De olieprijs is gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen 16 maanden en dit onlangs de economische groeivertraging in China en de boom van schaaloliegas in de Verenigde Staten. Opvallend is vooral de prijs voor WTI is gestegen, de kloof met Brent is zo goed als gedicht.

Thomas McMahon, directeur en CEO bij Pan Asia Clearing Enterprise en de vroegere CEO van de Singapore Mercantile Exchange, is van mening dat de stijging van de olieprijs niet gebaseerd is op de fundamentals, zodat een 'flash crash' van de olieprijs niet valt uit te sluiten.

De olieprijs is gestegen tot een nieuwe piek voor de afgelopen 16 maanden en dit onlangs de economische groeivertraging in China en de boom van schaaloliegas in de Verenigde Staten. Opvallend is vooral de prijs voor WTI is gestegen, de kloof met Brent is zo goed als gedicht. Thomas McMahon, directeur en CEO bij Pan Asia Clearing Enterprise en de vroegere CEO van de Singapore Mercantile Exchange, is van mening dat de stijging van de olieprijs niet gebaseerd is op de fundamentals, zodat een 'flash crash' van de olieprijs niet valt uit te sluiten.