In de afgelopen weken is de bezorgheid over de economieën in de Verenigde Staten en China zienderogen toegenomen. In de VS waren de cijfers over de kleinhandelsverkopen veel slechter dan verwacht, wat China betreft wordt er steeds vaker over een harde landing gesproken.

Structurele veranderingen op komst

Sommige signalen wijzen er op dat we voor een structurele verandering in de wereldeconomie staan. Van een crash in de traditionele zin van het woord is geen sprake, eerder kan er van een structurele neerwaartse beweging in de groei van de wereldeconomie worden gesproken.

Paul Donovan, deputy head of global economics bij UBS Investment Bank, is van mening dat er een bijzonder tijdperk is gebroken. Hij denkt dat we voor de belangrijkste structurele veranderingen in de wereldeconomie staan sinds de oliecrisis van 1971-73.

In de afgelopen weken is de bezorgheid over de economieën in de Verenigde Staten en China zienderogen toegenomen. In de VS waren de cijfers over de kleinhandelsverkopen veel slechter dan verwacht, wat China betreft wordt er steeds vaker over een harde landing gesproken.Structurele veranderingen op komst Sommige signalen wijzen er op dat we voor een structurele verandering in de wereldeconomie staan. Van een crash in de traditionele zin van het woord is geen sprake, eerder kan er van een structurele neerwaartse beweging in de groei van de wereldeconomie worden gesproken. Paul Donovan, deputy head of global economics bij UBS Investment Bank, is van mening dat er een bijzonder tijdperk is gebroken. Hij denkt dat we voor de belangrijkste structurele veranderingen in de wereldeconomie staan sinds de oliecrisis van 1971-73.