De repurchase rente op zeven dagen is onlangs gestegen tot een piek voor de afgelopen zes maanden op 7,60%, zodat de Chinese centrale bank zich gedwongen zag om in te grijpen. De People's Bank of China injecteerde vorige week op vrij grote schaal liquiditeiten in de markt.

Hedge fund manager Jim Chanos sprak zelfs van een begin van een bankencrisis, waarbij de Chinese centrale bank zich als een duiveltje in een wijwatervat zal moeten weren om een escalatie te voorkomen. Het pluspunt van de hogere rentestand is anderzijds dat daardoor de bereidheid voor afbouwen van de schulden is toegenomen.

De repurchase rente op zeven dagen is onlangs gestegen tot een piek voor de afgelopen zes maanden op 7,60%, zodat de Chinese centrale bank zich gedwongen zag om in te grijpen. De People's Bank of China injecteerde vorige week op vrij grote schaal liquiditeiten in de markt. Hedge fund manager Jim Chanos sprak zelfs van een begin van een bankencrisis, waarbij de Chinese centrale bank zich als een duiveltje in een wijwatervat zal moeten weren om een escalatie te voorkomen. Het pluspunt van de hogere rentestand is anderzijds dat daardoor de bereidheid voor afbouwen van de schulden is toegenomen.