Stevent China op een verloren decennium af stijl Japan? De gelijkenissen tussen beide gevallen zijn in ieder geval frappant. Zowel China als Japan lieten hun vastgoedsector veel sneller groeien dan het economisch gemiddelde. Uiteindelijk was de afloop voor Japan dramatisch.

Het land ging een deflatieperiode tegemoet waarvan het einde nog altijd niet in zicht is. Bovendien slaagden de Japanners er niet in om een duidelijk beeld van de situatie betreffende de probleemkredieten te schetsten, iets wat de Chinezen nu evenmin kunnen. Zelfs Abenomics lijkt er niet in te slagen om Japan weer op het juiste pad te zetten.

Stevent China op een verloren decennium af stijl Japan? De gelijkenissen tussen beide gevallen zijn in ieder geval frappant. Zowel China als Japan lieten hun vastgoedsector veel sneller groeien dan het economisch gemiddelde. Uiteindelijk was de afloop voor Japan dramatisch. Het land ging een deflatieperiode tegemoet waarvan het einde nog altijd niet in zicht is. Bovendien slaagden de Japanners er niet in om een duidelijk beeld van de situatie betreffende de probleemkredieten te schetsten, iets wat de Chinezen nu evenmin kunnen. Zelfs Abenomics lijkt er niet in te slagen om Japan weer op het juiste pad te zetten.