ISIS heeft grote delen van het Nabije Oosten in het vizier, maar droomt uiteindelijk van de verovering van Jeruzalem. Het spreekt voor zich dat ook Egypte deel moet uitmaken van het nieuwe kalifaat, dat zelfs zou reiken tot in Spanje en tot aan de poorten van Wenen.

Of het leger van Abu Bakr al-Baghdadi zijn dromen zal kunnen realiseren, valt te betwijfelen. Maar zijn fanatisme kan zich wel als een olievlek over de rest van de wereld verspreiden en uiteindelijk een wereldoorlog veroorzaken. De situatie moet daarom op de voet gevolgd worden, want bij verder opdrukken van ISIS kunnen de financiële markten beginnen te panikeren.

ISIS heeft grote delen van het Nabije Oosten in het vizier, maar droomt uiteindelijk van de verovering van Jeruzalem. Het spreekt voor zich dat ook Egypte deel moet uitmaken van het nieuwe kalifaat, dat zelfs zou reiken tot in Spanje en tot aan de poorten van Wenen. Of het leger van Abu Bakr al-Baghdadi zijn dromen zal kunnen realiseren, valt te betwijfelen. Maar zijn fanatisme kan zich wel als een olievlek over de rest van de wereld verspreiden en uiteindelijk een wereldoorlog veroorzaken. De situatie moet daarom op de voet gevolgd worden, want bij verder opdrukken van ISIS kunnen de financiële markten beginnen te panikeren.