Zo is er bijvoorbeeld een zeer dodelijk varkensvirus opgedoken in de Verenigde Staten, wat al de dood van meer dan 6 miljoen varkens heeft veroorzaakt. Maar het evenwicht op de voedselmarkt blijft bijzonder wankel, nieuwe rampen kunnen dat evenwicht meteen komen verstoren.

Het probleem is dat de voedselreserves momenteel bijzonder laag zijn. Een extreme gebeurtenis zoals een grote oorlog, terroristische aanval, een grote natuurramp enzovoort kunnen in een mum van tijd aanleiding geven tot een schaarste aan voedsel. Stevenen we op een onvermijdelijke voedselcrisis af? Het antwoord op die vraag zou wel eens 'ja' kunnen leiden.

Zo is er bijvoorbeeld een zeer dodelijk varkensvirus opgedoken in de Verenigde Staten, wat al de dood van meer dan 6 miljoen varkens heeft veroorzaakt. Maar het evenwicht op de voedselmarkt blijft bijzonder wankel, nieuwe rampen kunnen dat evenwicht meteen komen verstoren. Het probleem is dat de voedselreserves momenteel bijzonder laag zijn. Een extreme gebeurtenis zoals een grote oorlog, terroristische aanval, een grote natuurramp enzovoort kunnen in een mum van tijd aanleiding geven tot een schaarste aan voedsel. Stevenen we op een onvermijdelijke voedselcrisis af? Het antwoord op die vraag zou wel eens 'ja' kunnen leiden.