Anderzijds steeg de werkloosheidsgraad tot 9,20%. Eens te meer is gebleken dat de economische motor in de Verenigde Staten is gaan sputteren, wat niet veel goed belooft voor de tweede helft van het jaar.

Steven Steyaert (ING): "Ik zou me niet te ongerust maken over de Amerikaanse werkloosheidscijfers, de VS-economie zal in tweede helft van het jaar weer aantrekken. De cijfers waren uiteraard slecht, maar hierbij dient ook rekening te worden gehouden met de fallout van de ramp in Japan. Het economisch momentum kan gaan verbeteren, met als gevolg dat in een volgende fase ook de werkloosheid zal gaan afnemen."

Anderzijds steeg de werkloosheidsgraad tot 9,20%. Eens te meer is gebleken dat de economische motor in de Verenigde Staten is gaan sputteren, wat niet veel goed belooft voor de tweede helft van het jaar. Steven Steyaert (ING): "Ik zou me niet te ongerust maken over de Amerikaanse werkloosheidscijfers, de VS-economie zal in tweede helft van het jaar weer aantrekken. De cijfers waren uiteraard slecht, maar hierbij dient ook rekening te worden gehouden met de fallout van de ramp in Japan. Het economisch momentum kan gaan verbeteren, met als gevolg dat in een volgende fase ook de werkloosheid zal gaan afnemen."