Steven Steyaert (ING IM): "We hebben recent onze groeiverwachtingen voor de westerse landen naar boven aangepast, dit inderdaad op basis van een aantal meevallende cijfers. Het ziet er naar uit dat de dienstensector eindelijk aan de beterhand is en dat is zeker niet onbelangrijk. Qua gewicht weegt de dienstensector namelijk zwaarder dan de industriële sector. We rekenen nu voor de ontwikkelde landen op een groei met 2,30%, waar dat voordien maar 2,10% was."

Steyaert merkt echter dat een aantal structurele problemen nog niet zijn opgelost: "We blijven economisch gezien daarom voorzichtig voor 2011. Voor volgend jaar kan de groei 2% bedragen en daarmee bevinden we ons onder de consensus. Onder andere de problematiek van de overheidstekorten dringt zich aan ons op, maar daarnaast is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te zeggen dat de consumentenbestedingen tot dusver achterbleven. Deze problematiek kan in de komende jaren de groei blijven aftoppen."

Steven Steyaert (ING IM): "We hebben recent onze groeiverwachtingen voor de westerse landen naar boven aangepast, dit inderdaad op basis van een aantal meevallende cijfers. Het ziet er naar uit dat de dienstensector eindelijk aan de beterhand is en dat is zeker niet onbelangrijk. Qua gewicht weegt de dienstensector namelijk zwaarder dan de industriële sector. We rekenen nu voor de ontwikkelde landen op een groei met 2,30%, waar dat voordien maar 2,10% was." Steyaert merkt echter dat een aantal structurele problemen nog niet zijn opgelost: "We blijven economisch gezien daarom voorzichtig voor 2011. Voor volgend jaar kan de groei 2% bedragen en daarmee bevinden we ons onder de consensus. Onder andere de problematiek van de overheidstekorten dringt zich aan ons op, maar daarnaast is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te zeggen dat de consumentenbestedingen tot dusver achterbleven. Deze problematiek kan in de komende jaren de groei blijven aftoppen."