Steven Steyaert (ING IM): "Er is de lage economische groei in de Verenigde Staten, de beroerde situatie op de vastgoedmarkt, de hoge werkloosheid en nog wel een aantal andere onzekerheden."

Daartoe nemen de kansen toe dat er beleidsfouten in het westen worden gemaakt. Steyaert: "Het is bovendien opletten voor nieuwe shocks in het westen. De beleggers doen er dan ook goed aan om een deel van hun kapitaal in veilige staatsobligaties te beleggen. Een nieuwe shock kan de trigger veroorzaken die de economie definitief in de richting van deflatie duwt."

Steven Steyaert (ING IM): "Er is de lage economische groei in de Verenigde Staten, de beroerde situatie op de vastgoedmarkt, de hoge werkloosheid en nog wel een aantal andere onzekerheden." Daartoe nemen de kansen toe dat er beleidsfouten in het westen worden gemaakt. Steyaert: "Het is bovendien opletten voor nieuwe shocks in het westen. De beleggers doen er dan ook goed aan om een deel van hun kapitaal in veilige staatsobligaties te beleggen. Een nieuwe shock kan de trigger veroorzaken die de economie definitief in de richting van deflatie duwt."