Steven Steyaert (ING IM): "Drie maanden geleden dachten we dat de Amerikaanse economie dit jaar minder sterk zou groeien, maar die mening moet ik inmiddels bijsturen. Het effect van QE2 en de verlenging van de belastingverlaging is dus duidelijk merkbaar."

Zowat iedereen verwacht nu dat de Amerikaanse economie opnieuw met 2,90% of zelfs iets meer gaat groeien. Steyaert: "Het momentum voor de Amerikaanse economie zit goed, da's duidelijk. Er wordt meer geconsumeerd, terwijl de bedrijven ook een grotere bereidheid tot investeren aan de dag leggen. Ook de vertrouwensindicatoren geven ruimte voor optimisme, zodat we in de komende maanden verdere groei mogen verwachten."

Steven Steyaert (ING IM): "Drie maanden geleden dachten we dat de Amerikaanse economie dit jaar minder sterk zou groeien, maar die mening moet ik inmiddels bijsturen. Het effect van QE2 en de verlenging van de belastingverlaging is dus duidelijk merkbaar." Zowat iedereen verwacht nu dat de Amerikaanse economie opnieuw met 2,90% of zelfs iets meer gaat groeien. Steyaert: "Het momentum voor de Amerikaanse economie zit goed, da's duidelijk. Er wordt meer geconsumeerd, terwijl de bedrijven ook een grotere bereidheid tot investeren aan de dag leggen. Ook de vertrouwensindicatoren geven ruimte voor optimisme, zodat we in de komende maanden verdere groei mogen verwachten."