Steven Steyaert (ING IM): "Het valt moeilijk te zeggen wanneer de FED haar disconto weer gaat verhogen. Maar eigenlijk is het tijdstip ook bijkomstig, hoewel de kans reeël is dat het inderdaad wordt verhoogd. Het disconto is echter één van de onconventionele maatregelen die de FED heeft genomen. Het was algemeen verwacht dat die aandelen teruggedraaid zouden worden."

Traditioneel is er een verschil van driekwart tot een vol procent tussen het disconto en de basisrente. Momenteel is dat verschil kleiner, zodat het disconto kan worden opgetrokken. Maar wil dat ook zeggen dat de basisrente op korte termijn naar omhoog gaat? Steyaert: "Neen, dat is niet het geval. Ik verwacht dat de FED de basisrente pas in het vierde kwartaal gaat optrekken. Bovendien zal dat geleidelijk aan gebeuren, kwestie van de economische groei niet af te remmen."

Steven Steyaert (ING IM): "Het valt moeilijk te zeggen wanneer de FED haar disconto weer gaat verhogen. Maar eigenlijk is het tijdstip ook bijkomstig, hoewel de kans reeël is dat het inderdaad wordt verhoogd. Het disconto is echter één van de onconventionele maatregelen die de FED heeft genomen. Het was algemeen verwacht dat die aandelen teruggedraaid zouden worden." Traditioneel is er een verschil van driekwart tot een vol procent tussen het disconto en de basisrente. Momenteel is dat verschil kleiner, zodat het disconto kan worden opgetrokken. Maar wil dat ook zeggen dat de basisrente op korte termijn naar omhoog gaat? Steyaert: "Neen, dat is niet het geval. Ik verwacht dat de FED de basisrente pas in het vierde kwartaal gaat optrekken. Bovendien zal dat geleidelijk aan gebeuren, kwestie van de economische groei niet af te remmen."