Steven Steyaert (ING IM): "Op korte termijn is er in de eurozone alleszins geen inflatiegevaar. De kerninflatie bedroeg in januari 0,90%, tegenover 1,10% in december. De trend is dus duidelijk, de core inflatie is nog steeds dalend en dat zal nog wel even zo blijven."

Anderzijds vormt ook de headline inflatie voorlopig geen gevaar. Steyaert: "Die is in januari gestegen van 0,90% naar 1% en dat is ook niet echt een verontrustende evolutie. De inflatie in de eurozone blijft laag, ik hou er rekening mee dat de inflatie in de komende 18 tot 32 maanden onder de doelstelling van 2% zal blijven. Dat betekent dat er geen noodzaak is om de rente te verhogen, ik verwacht dat de Europese Centrale Bank pas ergens in de loop van volgend jaar haar basisrente gaat verhogen."

Steven Steyaert (ING IM): "Op korte termijn is er in de eurozone alleszins geen inflatiegevaar. De kerninflatie bedroeg in januari 0,90%, tegenover 1,10% in december. De trend is dus duidelijk, de core inflatie is nog steeds dalend en dat zal nog wel even zo blijven." Anderzijds vormt ook de headline inflatie voorlopig geen gevaar. Steyaert: "Die is in januari gestegen van 0,90% naar 1% en dat is ook niet echt een verontrustende evolutie. De inflatie in de eurozone blijft laag, ik hou er rekening mee dat de inflatie in de komende 18 tot 32 maanden onder de doelstelling van 2% zal blijven. Dat betekent dat er geen noodzaak is om de rente te verhogen, ik verwacht dat de Europese Centrale Bank pas ergens in de loop van volgend jaar haar basisrente gaat verhogen."