Steven Steyaert (ING IM): "We zijn inderdaad even boven 4% geweest, maar daar ligt volgens mij de bovenkant van de rentevork. De kans is met andere woorden eerder klein dat de rente fors boven het niveau van 4% gaat doorstijgen, eerder zal er in een range van 3,50% tot 4% worden gestabiliseerd."

De evolutie van de 10-jarige rente in de Verenigde Staten moet worden afgezet tegen de rentepolitiek van de FED: "We verwachten dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ten vroegste tijdens het vierde kwartaal gaat optrekken. Dat zal dan nog maar met een kwart procent zijn, waar de consensus uitgaat van een half procent. Ook voor het eerste kwartaal van volgend jaar zien we de rente met een kwartje naar omhoog gaan, waar de markt op een grotere stijging rekent. De inflatie bevindt zich namelijk nog steeds in een dalende trend, zoals recent nog werd aangetoond. Op lange termijn blijft de deflatievrees zelfs nog aanwezig en daarom zal de FED omzichtig te werk gaan wat het optrekken van de rente betreft."

Steven Steyaert (ING IM): "We zijn inderdaad even boven 4% geweest, maar daar ligt volgens mij de bovenkant van de rentevork. De kans is met andere woorden eerder klein dat de rente fors boven het niveau van 4% gaat doorstijgen, eerder zal er in een range van 3,50% tot 4% worden gestabiliseerd." De evolutie van de 10-jarige rente in de Verenigde Staten moet worden afgezet tegen de rentepolitiek van de FED: "We verwachten dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ten vroegste tijdens het vierde kwartaal gaat optrekken. Dat zal dan nog maar met een kwart procent zijn, waar de consensus uitgaat van een half procent. Ook voor het eerste kwartaal van volgend jaar zien we de rente met een kwartje naar omhoog gaan, waar de markt op een grotere stijging rekent. De inflatie bevindt zich namelijk nog steeds in een dalende trend, zoals recent nog werd aangetoond. Op lange termijn blijft de deflatievrees zelfs nog aanwezig en daarom zal de FED omzichtig te werk gaan wat het optrekken van de rente betreft."