Steven Steyaert (ING IM): "De cijfers passen in ons beeld van een afzwakkend groeimomentum en van een Europa dat op twee snelheden groeit. Het verschil tussen de zwakke en de sterke landen was tijdens het derde kwartaal duidelijk zichtbaar. Nederland verraste weliswaar met een krimp met 0,10%, maar het waren toch vooral de landen uit de Europese periferie die zwakke cijfers kwamen voor te leggen."

De groei in de eurozone zet zich volgens Steyaert dus door, zij het dat de economie beneden haar potentieel blijft groeien: "De Europese Centrale Bank is echter nog niet verlost van haar kopzorgen. De grote verschillen in snelheid geven aan dat Europa de zwakke landen zal moeten blijven ondersteunen, ook al dat doet ze dat liever niet."

Steven Steyaert (ING IM): "De cijfers passen in ons beeld van een afzwakkend groeimomentum en van een Europa dat op twee snelheden groeit. Het verschil tussen de zwakke en de sterke landen was tijdens het derde kwartaal duidelijk zichtbaar. Nederland verraste weliswaar met een krimp met 0,10%, maar het waren toch vooral de landen uit de Europese periferie die zwakke cijfers kwamen voor te leggen." De groei in de eurozone zet zich volgens Steyaert dus door, zij het dat de economie beneden haar potentieel blijft groeien: "De Europese Centrale Bank is echter nog niet verlost van haar kopzorgen. De grote verschillen in snelheid geven aan dat Europa de zwakke landen zal moeten blijven ondersteunen, ook al dat doet ze dat liever niet."