Steven Steyaert (ING IM): "China heeft mijn inziens een sterk signaal gegeven. De yuan wordt nu gekoppeld aan een korf van munten. Daarmee is de band met de dollar losser geworden, want vroeger was de koers van de yuan naar verluidt voor ongeveer 70% aan de dollar gekoppeld."

Het probleem van de Chinese economie is dat de groei onevenwichtig gebeurt, ze berust te veel op de export en te weinig op de eigen binnenlandse consumptie. Steyaert: "Ik verwacht dat de koers van de yuan nu geleidelijk aan mag appreciëren, bijvoorbeeld met 5 tot 6% per jaar. Dat is positief voor de grondstoffen en voor de beurs, maar ook voor de wereldeconomie. Die wereldeconomie gaat namelijk kunnen profiteren van de sterke economische groei in China. Meer binnenlandse consumptie betekent namelijk ook meer export. De kracht van het signaal zit er voornamelijk in dat China vertrouwen heeft in de economie. Ik kan dus alleen maar positief reageren op het signaal dat de Chinezen hebben gegeven."

Steven Steyaert (ING IM): "China heeft mijn inziens een sterk signaal gegeven. De yuan wordt nu gekoppeld aan een korf van munten. Daarmee is de band met de dollar losser geworden, want vroeger was de koers van de yuan naar verluidt voor ongeveer 70% aan de dollar gekoppeld." Het probleem van de Chinese economie is dat de groei onevenwichtig gebeurt, ze berust te veel op de export en te weinig op de eigen binnenlandse consumptie. Steyaert: "Ik verwacht dat de koers van de yuan nu geleidelijk aan mag appreciëren, bijvoorbeeld met 5 tot 6% per jaar. Dat is positief voor de grondstoffen en voor de beurs, maar ook voor de wereldeconomie. Die wereldeconomie gaat namelijk kunnen profiteren van de sterke economische groei in China. Meer binnenlandse consumptie betekent namelijk ook meer export. De kracht van het signaal zit er voornamelijk in dat China vertrouwen heeft in de economie. Ik kan dus alleen maar positief reageren op het signaal dat de Chinezen hebben gegeven."