Steven Steyaert (ING IM): "Dat past in het algemeen Europees plaatje, want de meest recent gepubliceerde indicatoren waren stuk voor stuk beter dan verwacht. Het herstel zet zich door, ook in Groot-Brittannië. Vooral op de opleving van de Britse bouwsector viel op."

De vraag is nu wat de Bank of England gaat doen. Steyaert: "De Britse inflatie bedroeg in juni 3,20%, wat boven de target van 3% ligt. Zal de centrale bank nu snel de rente gaan verhogen? Ik geloof niet in dat scenario, alleszins niet op korte termijn. Toch zal de Britse centrale bank waarschijnlijk de eerste grote centrale bank zijn die de rente verhoogt, sneller dan de Amerikaanse of de Europese. Ik verwacht zo'n rentestijging tegen het einde van dit of begin volgend jaar."

Steven Steyaert (ING IM): "Dat past in het algemeen Europees plaatje, want de meest recent gepubliceerde indicatoren waren stuk voor stuk beter dan verwacht. Het herstel zet zich door, ook in Groot-Brittannië. Vooral op de opleving van de Britse bouwsector viel op." De vraag is nu wat de Bank of England gaat doen. Steyaert: "De Britse inflatie bedroeg in juni 3,20%, wat boven de target van 3% ligt. Zal de centrale bank nu snel de rente gaan verhogen? Ik geloof niet in dat scenario, alleszins niet op korte termijn. Toch zal de Britse centrale bank waarschijnlijk de eerste grote centrale bank zijn die de rente verhoogt, sneller dan de Amerikaanse of de Europese. Ik verwacht zo'n rentestijging tegen het einde van dit of begin volgend jaar."