Steven Steyaert (ING IM): "De Britse beurs is in onze ogen aantrekkelijk gewaardeerd, laat daar geen twijfels over bestaan. Londen heeft zware besparingsmaatregelen aangekondigd en die werden op de beurs goed onthaald. Zowel de CDS's (de swaps waarmee men zich verzekert tegen een wanbetaling door de Britse staat) als de rente zijn gedaald. Daarmee werd de speculatie dat het Verenigd Koninkrijk het volgend slachtoffer van de begrotingscrisis gaat worden de kop ingedrukt."

Steyaert merkt op dat Britse aandelen goedkoop zijn, ongeveer 20 tot 25% goedkoper dan Europese aandelen: "We mogen daarbij niet vergeten dat veel Britse bedrijven internationaal gericht zijn, ze realiseren zowat 65% van hun omzet in het buitenland. De risicopremie in Londen bedraagt momenteel 6,90% en dat is historisch gezien een zeer hoge premie. We schatten het huidige hausse-potentieel op ongeveer 10%, wat vanaf de huidige niveaus toch nog aanzienlijk is."

Steven Steyaert (ING IM): "De Britse beurs is in onze ogen aantrekkelijk gewaardeerd, laat daar geen twijfels over bestaan. Londen heeft zware besparingsmaatregelen aangekondigd en die werden op de beurs goed onthaald. Zowel de CDS's (de swaps waarmee men zich verzekert tegen een wanbetaling door de Britse staat) als de rente zijn gedaald. Daarmee werd de speculatie dat het Verenigd Koninkrijk het volgend slachtoffer van de begrotingscrisis gaat worden de kop ingedrukt." Steyaert merkt op dat Britse aandelen goedkoop zijn, ongeveer 20 tot 25% goedkoper dan Europese aandelen: "We mogen daarbij niet vergeten dat veel Britse bedrijven internationaal gericht zijn, ze realiseren zowat 65% van hun omzet in het buitenland. De risicopremie in Londen bedraagt momenteel 6,90% en dat is historisch gezien een zeer hoge premie. We schatten het huidige hausse-potentieel op ongeveer 10%, wat vanaf de huidige niveaus toch nog aanzienlijk is."