Steven Steyaert (ING IM): "De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn inderdaad moeilijk te interpreteren. Er is sprake van een zekere verbetering, maar die verloopt eerder moeizaam. Van een sterke jobcreatie is zeker geen sprake."

De toch wel vrij forse daling van de werkloosheid roept ergens vraagtekens op, een duidelijke reden er voor is niet dadelijk beschikbaar. Mogelijk hebben heel wat werkzoekenden het zoeken naar een job opgeven. Steyaert: "De Amerikaanse economie zal dit jaar geleidelijk aan verbeteren, maar waarschijnlijk zal de arbeidsmarkt achterop hinken. Die gaat weliswaar geleidelijk aan verbeteren, maar die verbetering zal zeker niet spectaculair zijn."

Steven Steyaert (ING IM): "De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn inderdaad moeilijk te interpreteren. Er is sprake van een zekere verbetering, maar die verloopt eerder moeizaam. Van een sterke jobcreatie is zeker geen sprake." De toch wel vrij forse daling van de werkloosheid roept ergens vraagtekens op, een duidelijke reden er voor is niet dadelijk beschikbaar. Mogelijk hebben heel wat werkzoekenden het zoeken naar een job opgeven. Steyaert: "De Amerikaanse economie zal dit jaar geleidelijk aan verbeteren, maar waarschijnlijk zal de arbeidsmarkt achterop hinken. Die gaat weliswaar geleidelijk aan verbeteren, maar die verbetering zal zeker niet spectaculair zijn."