Steven Steyaert (ING IM): "Amerikaanse BBP-cijfers waren op keper beschouwd niet zo slecht, tenminste wanneer naar de samenstelling er van wordt gekeken. De consumptie steeg met 4,40% en dat is zonder meer een positief signaal. Het geeft aan dat de bedrijven weer bereid zijn om te investeren."

Een belangrijke evolutie was eveneens de afname voor de voorraadopbouw. Steyaert: "Hier is inderdaad sprake van een ommekeer ten opzichte van het verleden, het is de eerste keer sinds lang dat de voorraadopbouw negatief is. Dit werd echter gecompenseerd door een positieve netto export. Concluderend menen we te mogen stellen dat de Amerikaanse BBP-cijfers op zich geen te grote gevolgen gaan hebben."

Steven Steyaert (ING IM): "Amerikaanse BBP-cijfers waren op keper beschouwd niet zo slecht, tenminste wanneer naar de samenstelling er van wordt gekeken. De consumptie steeg met 4,40% en dat is zonder meer een positief signaal. Het geeft aan dat de bedrijven weer bereid zijn om te investeren." Een belangrijke evolutie was eveneens de afname voor de voorraadopbouw. Steyaert: "Hier is inderdaad sprake van een ommekeer ten opzichte van het verleden, het is de eerste keer sinds lang dat de voorraadopbouw negatief is. Dit werd echter gecompenseerd door een positieve netto export. Concluderend menen we te mogen stellen dat de Amerikaanse BBP-cijfers op zich geen te grote gevolgen gaan hebben."