Steven Steyaert (ING IM): "Inderdaad, aandelen met een hoog dividendrendement zijn volgens mij kanshebbers. De MSCI World Index is dit jaar met 8% gestegen, deze categorie aandelen echter slechts met 3%. Er is dus ruimte voor een inhaalbeweging."

De koersen van aandelen met een hoog dividendrendement kunnen gaan stijgen met de periode van het ex-dividend gaan op komst. Steyaert: "Traditioneel kloppen deze aandelen de beurs in de periode april-mei. Bovendien is er nog een factor die we in de gaten moeten houden, namelijk het feit dat er ruimte is voor een dividendverhoging. Vorig jaar zijn de dividenduitkeringen met 25% gedaald, dit jaar kan er sprake zijn van een stijging met 10 tot 12%. Daarom is het nu waarschijnlijk een interessant moment om in aandelen met een hoog dividendrendement te stappen."

Steven Steyaert (ING IM): "Inderdaad, aandelen met een hoog dividendrendement zijn volgens mij kanshebbers. De MSCI World Index is dit jaar met 8% gestegen, deze categorie aandelen echter slechts met 3%. Er is dus ruimte voor een inhaalbeweging." De koersen van aandelen met een hoog dividendrendement kunnen gaan stijgen met de periode van het ex-dividend gaan op komst. Steyaert: "Traditioneel kloppen deze aandelen de beurs in de periode april-mei. Bovendien is er nog een factor die we in de gaten moeten houden, namelijk het feit dat er ruimte is voor een dividendverhoging. Vorig jaar zijn de dividenduitkeringen met 25% gedaald, dit jaar kan er sprake zijn van een stijging met 10 tot 12%. Daarom is het nu waarschijnlijk een interessant moment om in aandelen met een hoog dividendrendement te stappen."