Steven Steyaert (ING IM): "Toch zal 2011 voor de Verenigde Staten economisch een beter jaar worden dan 2010. Anderzijds zal de deflatoire trend zich blijven verder zetten. Dat zal niet zozeer blijken uit de headline inflatie, dan wel uit de core inflatie. De onderbezetting van de economie zal niet verdwijnen."

Dat maakt dat het onwaarschijnlijk is dat 2011 het jaar gaat worden dat de FED haar basisrente gaat verhogen: Steyaert: "We verwachten inderdaad dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ook dit jaar ongewijzigd gaat houden. Wel gaat de FED stoppen met haar politiek van monetaire verruiming. Algemeen zal de VS-econmie er dit jaar beter aan toe zijn dan iedereen denkt."

Steven Steyaert (ING IM): "Toch zal 2011 voor de Verenigde Staten economisch een beter jaar worden dan 2010. Anderzijds zal de deflatoire trend zich blijven verder zetten. Dat zal niet zozeer blijken uit de headline inflatie, dan wel uit de core inflatie. De onderbezetting van de economie zal niet verdwijnen." Dat maakt dat het onwaarschijnlijk is dat 2011 het jaar gaat worden dat de FED haar basisrente gaat verhogen: Steyaert: "We verwachten inderdaad dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ook dit jaar ongewijzigd gaat houden. Wel gaat de FED stoppen met haar politiek van monetaire verruiming. Algemeen zal de VS-econmie er dit jaar beter aan toe zijn dan iedereen denkt."