Steven Steyaert (ING): "Wanneer we de groeicijfers ontleden, blijkt dat de samenstelling van de groei toch iets beter dan verwacht was. Zowel de consumentenbestedingen waren iets beter dan verwacht, evenals de investeringen. Daar stond dan weer tegenover dat de export zwak was."

Per saldo kan echter moeilijk worden ontkend dat het plaatje zwak is. Steyaert: "Dat geldt voor de huizen- en voor de arbeidsmarkt. De markt twijfelt aan de groei van de VS-economie en is eerder geneigd om de prognoses naar beneden te herzien. Wij gaan voor dit en voor volgend jaar nog uit van een groei met respectievelijk 2,50% en 2,60%. Dat is een groei die onder het langetermijngemiddelde ligt. Veel redenen om enthousiast te worden, zijn er dus duidelijk niet."

Steven Steyaert (ING): "Wanneer we de groeicijfers ontleden, blijkt dat de samenstelling van de groei toch iets beter dan verwacht was. Zowel de consumentenbestedingen waren iets beter dan verwacht, evenals de investeringen. Daar stond dan weer tegenover dat de export zwak was." Per saldo kan echter moeilijk worden ontkend dat het plaatje zwak is. Steyaert: "Dat geldt voor de huizen- en voor de arbeidsmarkt. De markt twijfelt aan de groei van de VS-economie en is eerder geneigd om de prognoses naar beneden te herzien. Wij gaan voor dit en voor volgend jaar nog uit van een groei met respectievelijk 2,50% en 2,60%. Dat is een groei die onder het langetermijngemiddelde ligt. Veel redenen om enthousiast te worden, zijn er dus duidelijk niet."