Steven Steyaert (ING): "Geruchten in de markt willen dat van de banken uit sterke landen zoals Duitsland en Frankrijk een core tier 1 ratio van 7% zal worden gevraagd. De eisen voor de zwakkere landen zijn strenger, daar is sprake van 10%. Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen banken uit zwakke en banken uit sterke landen."

Maar hoe zit het dan met de Belgische banken. Steyaert maakt zich daarover niet te veel zorgen: "De Belgische banken gaan core tier 1 ratio van 8 tot 9% moeten hebben en dat mag in normale omstandigheden geen probleem vormen. Een probleem kan er wel komen wanneer de crisis in de eurozone opnieuw de kop zou opsteken."

Steven Steyaert (ING): "Geruchten in de markt willen dat van de banken uit sterke landen zoals Duitsland en Frankrijk een core tier 1 ratio van 7% zal worden gevraagd. De eisen voor de zwakkere landen zijn strenger, daar is sprake van 10%. Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen banken uit zwakke en banken uit sterke landen." Maar hoe zit het dan met de Belgische banken. Steyaert maakt zich daarover niet te veel zorgen: "De Belgische banken gaan core tier 1 ratio van 8 tot 9% moeten hebben en dat mag in normale omstandigheden geen probleem vormen. Een probleem kan er wel komen wanneer de crisis in de eurozone opnieuw de kop zou opsteken."