Steven Steyaert (ING): "De beleggers mogen de positieve punten echter niet over het hoofd zien, want die positieve punten zijn er zeker ook. De wereldeconomie zal in de komende twee jaar waarschijnlijk met 6 tot 7% blijven groeien, de bedrijfsresultaten blijven verbeteren (we rekenen op een toename dit jaar van ongeveer 15% in zowel Europa als de Verenigde Staten) en de waarderingen zijn niet te hoog."

Het is daarom volgens Steyaert tijd om de risico-on knop weer wat hoger te zetten: "We hebben de weging voor aandelen daarom opnieuw wat opgetrokken, waarbij we op de eerste plaats naar de groeimarkten kijken. Het is overigens opvallend dat die het in de afgelopen dagen weer wat beter hebben gedaan. Onder andere de sector van de grondstoffen krijgt van ons meer aandacht."

Steven Steyaert (ING): "De beleggers mogen de positieve punten echter niet over het hoofd zien, want die positieve punten zijn er zeker ook. De wereldeconomie zal in de komende twee jaar waarschijnlijk met 6 tot 7% blijven groeien, de bedrijfsresultaten blijven verbeteren (we rekenen op een toename dit jaar van ongeveer 15% in zowel Europa als de Verenigde Staten) en de waarderingen zijn niet te hoog." Het is daarom volgens Steyaert tijd om de risico-on knop weer wat hoger te zetten: "We hebben de weging voor aandelen daarom opnieuw wat opgetrokken, waarbij we op de eerste plaats naar de groeimarkten kijken. Het is overigens opvallend dat die het in de afgelopen dagen weer wat beter hebben gedaan. Onder andere de sector van de grondstoffen krijgt van ons meer aandacht."