Steven Steyaert (ING): "De beleggers kijken nu ook naar de economische factoren, ze verwachten dat de monetaire moeilijkheden de wereldeconomie weer in een recessie gaan duwen. Dan zouden we dus een double-dip recessie krijgen. De twijfels over de begrotingsproblemen van de verschillende Europese staten zijn inmiddels even naar de achtergrond verdwenen."

Er zijn volgens Steyaert verschillende factoren waaruit dat blijkt: "Ik kijk bijvoorbeeld naar de CDS-markt, de beleggingsinstrumenten waar men zich mee kan verzekeren tegen wanbetaling, die lijkt te stabiliseren. Hetzelfde geldt voor de spreads tussen het rendement op Duitse staatsobligaties en die van de Zuid-Europese landen. Ook uit de evolutie van de grondstoffenprijzen blijkt de onzekerheid over de economische situatie. De stabilisering van de obligatiemarkten geeft aan dat de beurzen momenteel misschien overdrijven."

Steven Steyaert (ING): "De beleggers kijken nu ook naar de economische factoren, ze verwachten dat de monetaire moeilijkheden de wereldeconomie weer in een recessie gaan duwen. Dan zouden we dus een double-dip recessie krijgen. De twijfels over de begrotingsproblemen van de verschillende Europese staten zijn inmiddels even naar de achtergrond verdwenen." Er zijn volgens Steyaert verschillende factoren waaruit dat blijkt: "Ik kijk bijvoorbeeld naar de CDS-markt, de beleggingsinstrumenten waar men zich mee kan verzekeren tegen wanbetaling, die lijkt te stabiliseren. Hetzelfde geldt voor de spreads tussen het rendement op Duitse staatsobligaties en die van de Zuid-Europese landen. Ook uit de evolutie van de grondstoffenprijzen blijkt de onzekerheid over de economische situatie. De stabilisering van de obligatiemarkten geeft aan dat de beurzen momenteel misschien overdrijven."